MBSR

MBSR-8 veckors kurs

MindfulnessBaserad StressReduktion- MBSR

Programmet vänder sig till dig som upplever fysisk eller psykisk stress på jobbet eller i familjelivet. Du vill må bättre och känna dig mer i balans. För att delta i detta program skall du ha gått ett introducerande seminarium om MBSR.

I kursen lär du dig att relatera direkt till det som händer i ditt liv och ta ansvar för det. Du lär dig att medvetet och systematiskt arbeta med att möta stress, smärta, sjukdom, utmaningar och krav i vardagslivet. Du upptäcker möjligheter att göra något för dig själv som ingen annan kan göra.

De veckovisa grupptillfällena är 2-3 timmar långa. Programmet är upplevelsebaserat och innehåller kroppscanning, mindfulnessmeditation och enklare yoga samt reflektioner i grupp. Deltagarna förväntas göra dagliga hemuppgifter med hjälp av bl.a. inspelade mindfulnessövningar. Under lördagen eller söndagen efter grupptillfälle sex ges en tyst heldagsretreat.

Fakta om kursen

Omfattning: 8 grupptillfällen + 1 heldag

Antal: 8-24 deltagare

Behörighet: deltagit i introduktionsseminarium i MBSR

När: information tillkommer

Plats: centralt i Stockholm.

Pris: information tillkommer

Kursansvarig: Smaroula Gabrielsson

 

Anmäl dig här